5 Eylül 2012 Çarşamba

Atlılar Dizisi Set Fotoğrafları






Atlılar dizisinin kadrosuna bir ünlü daha katıldı!

‘Atlılar’ın kadrosunda
Senaryosunu Serdar Akar’ın yazdığı ‘Atlılar’ adlı dizinin oyuncu kadrosuna ‘Işılay Hatun’ karakteriyle Ayça İnci de dahil oldu. Canan Ergüder ve Sarp Levendoğlu’nun başrolde olduğu dizi; Sofya’da, ’300 Spartalı’ adlı filmin çekildiği stüdyolarda çekilecek. Dizinin alt yapısını büyük oranda Amerikalı yapımcılar destekliyor.

Yeni sezonda en çok Atlılar dizisine dikkat edin!

Posta gazetesi televizyon eleştirmeni Mesut Yar, Star TV için çekimleri başlayan Atlılar dizisinin sektör açısından büyük bir önemi bulunduğunu söyledi.


60 Dakika programının konuğu olan Mesut Yar, "Atlılar diye acayip bir şey geliyor. Fantastik bir hikaye. 300 Spartalı'nın çekildiği yerde çekiliyor. Amerikalılar ciddi animasyonlar yapıyor. Hatta Türk-Amerikan yapımı diyebiliriz" diyerek dizinin çok iddialı olduğunun altını çizdi.
Müthiş animasyonların yanı sıra görselliğinde kullanılacağı dizinin Türk dizi sektörü açasından çok farklı bir öneminin bulunduğuna değinen Mesut Yar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Serdar Akar'ın çektiği bir dizi. Serdar Akar'ın bu diziyi çekmesi çok önemli. Televizyondaki ustalık işi bu olabilir. Bunu becerebilirse Türkiye'de dizicilik tarihi değişir. İşte o zaman hakikaten dünyayı titretiriz."
Dizinin oyuncu kadrosunun sır gibi saklanmakta olduğunu anlatan Mesut Yar, Atlılar dizisinin sezonun en heyecan verici işlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Atlıların Dizisinin Konusu

Yönetmenliğini Serdar Akar'ın üstlendiği Star Yapım - Adam Yapım ortak projesi 'Atlılar' Bulgaristan'da çekiliyor. Dizide Aslı Tandoğan'ın yanı sıra Canan Ergüder, Tamer Levent ve Ayça İnci rol alıyor.

Korku nedir bilmez, cenkte rakip tanımaz Samaratlılar düşmanları Çianlılar’a karşı büyük bir savaş kaybeder.

Başları önlerine düşmüş Samaratlılar kanlarına karşı kan beklerken ulu liderleri Ejder Bey, öç almak yerine kavmine göç etmeyi emreder. Büyük oğlu Aslan Bey itiraz edince Ejder Bey, bu hezimetin Gökbaba’dan bir işaret olduğunu buyurur.
Törelerinin kurucusu Atabey, kendisine savaş meydanında, karısı Işılay’a ise rüyasında görünüp ‘Bu toprak kana doydu. Yedi cihan ve iki aleme hükmetmek için buradan göçün! Ölümlü topraklardan geçip ilk yeşil ovaya kök salın’ diye emretmiştir.

Aslan Bey, babasının sözlerine inanmaz amagöçün habercisi ulu Beyaz Kurt, kendini belli edince söylenecek başka söz kalmamıştır.

Böylece Samaratlılar evlerini, topraklarını, atalarınınyadigarlarını düşmanlarının ellerinde bırakıp yanlarında bir avuç Çianlıesir ile ulu Beyaz Kurt’un peşine düşüp kendilerine vaad edilen toprakları aramaya koyulur.

Türk dizi tarihinde bir ilk

`300 Spartalı` başta olmak üzere son yıllarda pek çok Hollywood filminin çekildiği Bulgaristan`ın başkenti Sofya`daki Nu Boyana Film Stüdyoları, ilk kez fantastik bir aksiyon yapıma ev sahipliği yapıyor.


'Atlılar', televizyon tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek stüdyoda teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak Amerikan Film Endüstrisinin oluşturduğu kriterlerle çekiliyor.

Star Yapım'ın Adam Film ortaklığı ile hazırladığı dizinin senaryosu Serdar Akar ve Eset Akçilad imzası taşıyor. Hazırlıkları bir yılı aşkın süredir büyük bir gizlilikle sürdürülen dizinin yönetmenliğini Serdar Akar üstleniyor.

Dizide Tamer Levent, Ayça İnci, Canan Ergüder, Aslı Tandoğan, Sarp Leventoğlu, Emre Kızılırmak, Kerem Can, Burcu Kutluk, Hamit Demir, Taner Rumeli, Emre Ozan, Sertan Erkaçan rol alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunun yarısı ise Bulgar oyunculardan oluşuyor.


`300 Spartalı` başta olmak üzere son yıllarda pek çok Hollywood filminin çekildiği Bulgaristan`ın başkenti Sofya`daki Nu Boyana Film Stüdyoları, ilk kez fantastik bir aksiyon yapıma ev sahipliği yapıyor.